روز عرفه ،روز نیایش و بخشش گناهان

روز عرفه :

 یکی از روزهای سال که فضیلت بسیاری برای آن ذکر شده است روز نهم ذی الحجه یا همان روز عرفه می باشد و به همین خاطر اعمال و دعاهای فراوانی برای این روز وارد شده است و بهترین عمل در این روز دعا و نیایش می باشد.

از امام سجاد (ع) روایت شده است که در این روز حضرت جمعی را مشاهده کردند که دست نیاز خود را به سوی مردم درار کرده اند و کمک می خواستند. در این هنگام حضرت فرمودند: “وای بر شما! آیا از غیر خدا در این روز حاجت می خواهید درحالیکه در این روز امید است که فضل خداوند حتّی شامل بچه هایی شود که در شکم مادرانند. ”  از همین روایت و بسیاری روایت های دیگر که از ائمه می باشد می توان به اهمیت دعا و نیایش در این روز پی برد.

روز عرفه

آداب روز عرفه :

برای این روز برخی از آداب برای افرادی می باشد که به سفر حج مشرف شده اند و در حال به جا آوردن اعمال حج می باشند و برخی از اعمال برای افرادی می باشد که در سفر حج نیستند.

حجاج در ساعاتی از این روز باید از مکه مکرمه به صحرای عرفات حرکت کنند و اعمال وارد شده را در آنجا به جا بیاورند. صحرای عرفات همان محلی می باشد که خداوند توبه حضرت آدم را در آنجا پذیرفت و حضرت آدم مورد مغفرت خداوند قرار گرفت و به همین جهت نیز عرفات نامیده می شود. همچنین امام حسین (ع) در حالیکه با عده ای از یاران و بستگان خود به این مکان رسیدند، به درگاه خداوند تضرع و زاری نمودند. از جمله دعاهای مشهور در این روز نیز دعای امام حسین (ع) در روز عرفه می باشد.

فضیلت شب عرفه :

از غروب شب عرفه تا غروب روز عرفه زمان بسیار بزرگ و با فضیلتی می باشد . زیارت امام حسین (ع) در این شب مستحب است و توجه به این نکته نیز که رفتن به صحرای عرفات و یا کربلا ، بهترین مکان ها برای استجابت دعا در روز عرفه می باشد. با توجه به اینکه در این روز دعا بسیار اهمیت دارد ، روزه ی این روز را برای کسی که روزه باعث ضعف او در هنگام دعا می شود را ممنوع کرده اند. از فضیلت های زیارت امام حسین (ع) در این روز می توان به حدیثی از امام صادق (ع) اشاره کرد که می فرمایند : “خداوند متعال برای زائرین قبر حسینی  قبل از اهل عرفات (حجاج) جلوه کرده، حوائج های آنان را برآورده، گناهانشان را بخشیده و آنان را به خواسته‌هایشان می‌رساند و آنگاه نزد اهل عرفات آمده و با آنان نیز این گونه رفتار می‌کند”.

روز عرفه

 

برخی از اعمال شب و روز عرفه:

۱. احیا و نماز و عبادت در شب عرفه

۲. دعا در شب عرفه (که گفته شده است مستجاب می‌گردد)

۳.  زیارت امام حسین (ع) در شب عرفه.

۴.  غسل.

۵. روزه روز عرفه (اگر سبب ضعف و مانع از دعا و مناجات نشود) .

۶. قرائت دعای عرفه امام حسین (ع) (که بهتر است بعد از نماز عصر باشد) .

۷. قرائت دعای عرفه امام سجاد (ع) (که در صحیفه سجادیه موجود است).

۸. زیارت امام حسین (ع) در روز عرفه.

منبع : سایت ویکی شیعه

روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری ساختمان گروه صنعتی بهشهر

دیدگاهتان را بنویسید